Ma rendezik az Állatkertek éjszakáját

2016.08.26 12:36

Ma este rendezik meg az ország 11 településének 12 állatkertjében az Állatkertek éjszakája elnevezésű programot, amelynek során szakvezetéssel, látványetetéssel és interaktív programokkal várják a látogatókat.

allatkertek_ejszakaja_150828_vcs_01.jpg

Az Állatkertek éjszakáján a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert és a budapesti Tropicarium, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykert, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert a Zsolnay Kulturális Negyeddel közösen, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark kínál programokat.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a kezdetek óta állandó résztvevője az Állatkertek Éjszakájának. Az este során a látogatók egy igazán rendhagyó programon vehetnek részt az állatkertben, hiszen máskor nincs lehetőség rá, hogy megismerjék az állatkert lakóinak életét sötétedés után.

A program során testközelből ismerkedhetnek meg a „nemszeretem” állatokkal, amelyekkel szemben sokan fenntartással, félsszel viseltetnek. A testközeli ismerkedés azonban lehetővé teszi, hogy legyőzzék félelmüket, és ezeknek az állatoknak az értékeit is megismerjék, ennek révén pedig akár meg is szeressék őket. Az interaktív látványetetések során elsősorban az éjjel aktív állatok természetes viselkedését lehet megfigyelni. Ezek az állatfajok ugyanis az állatkertben is sötétedés után mutatják természetes oldalukat. Mindeközben pedig fontos információkat és különféle érdekességeket hallhatnak látogatóink az egyes állatokról. A rendezvény csillagászati bemutatóval és denevér megfigyeléssel is várja az érdeklődőket, miközben a fáklyákkal kivilágított utakon sétálhatnak a látogatók az egyedülálló erdei környezetben.

Ezen a napon 9 és 23 óra között várjuk látogatóinkat! Jegyváltás ezen az estén 21 óráig lehetséges, a nappal is érvényes árakon. A nap folyamán váltott belépőjegy folyamatos benntartózkodás mellett érvényes az Állatkertek Éjszakájára is.

mti.hu