"Ma sem minket, hanem két és fél millió magyart köpött szembe az Orbán-rendszer"

2019.01.09 14:45

Az MSZP és a DK kivonult a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság üléséről. A két ellenzéki párt azt kezdeményezte, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága bővítse a mai ülése napirendjét.

Azt akartuk, hogy a Bizottság hallgassa meg a belügyminisztert és az országos rendőrfőkapitányt az MTVA épületében ellenzéki képviselőket ért erőszakkal és a rendőri intézkedés elmaradásával kapcsolatban.
 
Azt akartuk, hogy a Bizottság hallgassa meg a belügyminisztert, a külügyminisztert, az országos rendőrfőkapitányt és a bevándorlási hivatal vezetőjét Nikola Gruevszki börtönre ítélt, volt macedón miniszterelnök Magyarországra szöktetésével összefüggésben.
 
Azt is elengedhetetlennek tartottuk, hogy a Bizottság a mai ülésen hallgassa meg a honvédelmi minisztert azokkal a honvédségi repülőgépekkel kapcsolatban, amelyeket Orbán Viktor rendszeresen saját luxus-utazásaira használ. A Fidesz elutasította fenti ügyek napirendre vételét” 
 
– fogalmazott közleményében Vadai Ágnes és Harangozó Tamás.
 
A közleményt megfogalmazó politikusok szerint az nem parlamentarizmus, ahol a kormány mondja meg, hogy miről lehet beszélni és miről nem.
 
„Történelmi szégyen, hogy 2019 Magyarországán a két és fél millió magyar választópolgárt képviselő ellenzéki képviselők kérdéseket sem tehetnek fel a hatalomnak. Ma sem minket, hanem két és fél millió magyart köpött szembe az Orbán-rendszer. Ehhez nem fogunk asszisztálni, ezért kivonultunk a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság mai üléséről”
 
– tették hozzá.
 
hirklikk.hu