Ma sem ússzuk meg! - Riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

2016.07.24 08:28

Vasárnap keleten sok lesz a napsütés, nyugatabbra a több órás napsütés mellett viszont erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Főként az ország nyugati felén alakulhat ki több helyen zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső. Hajnalban 15-21, délután 29-34 fokot mérhetünk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt.

https://www.idokep.hu/keptar/users/HeavenMan/35hxewiv4d9vaets.jpg

Hétfőn is elsősorban a Dunántúlon, valamint a főváros környékén lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a tájakon több helyen, máshol csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Zivatart erős széllökések kísérhetnek. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Kedden is több órára kisüt a nap, de emellett gomolyfelhők képződnek, és elszórtan záporok, szélerősödéssel kísért zivatarok is kialakulhatnak. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan alakul.

Szerdán és csütörtökön is napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, szórványos záporokkal, zivatarokkal. A szél inkább csak zivatarok idején erősödhet meg, illetve szerdán nyugaton, északnyugaton is lehetnek élénk lökések. Marad a nyári meleg - írja az idokep.hu előrejelzésében.

idokep.hu