Magyar György: megalakult a Civil Választási Bizottság

2021.03.01 13:27

A Civil Választási Bizottság eredetileg az 2019-es budapesti előválasztás megszervezése érdekében jött létre. A sikeres lebonyolítást követően az előválasztás iránti politikai igény nőtt, gyakorlata és eszköztára gyarapodott – írta közösségi oldalán Magyar György.

Magyar György
 
Az együttműködő pártok bejelentése nyomán
 
a 2021-es előválasztás esetében nagyságrenddel több erőforrásra van szükség, miközben fel kell készülni a pandémia által generált korlátokra is.
 
A CVB tagsága olyan természetes és jogi személyekből áll, akik előválasztásokon jelöltként vagy jelölő szervezetként nem vesznek részt.
 
Március 2-án délelőtt bemutatják tagszervezeteiket és azt, hogy ezen szervezetek milyen formában járulnak hozzá a 2021-es országos előválasztások sikeres lebonyolításához.
 
A CVB elnöke Magyar György ügyvéd.
 
A Civil Választási Bizottság célja,
 
hogy független, pártatlan, az előválasztásokat elősegítő és ellenőrző intézményként erősítse a demokratikus jogállamot és az emberi szabadságjogokat.
 
A CVB arra törekszik, hogy az előválasztásokon a lehető legtöbben vegyenek részt, ezzel jelentősen növekedjék az előválasztás intézményének legitimációja.
 
-írta az ügyvéd.
 
A pártokkal és a jelölőszervezetekkel együtt a CVB a közös erőfeszítések aktív részeseként támogatja az előválasztási rendszer kiteljesedését, tisztaságát és jogszerűségét, a szükséges civil kommunikáció megszervezését, korszerű szervezési-szavazási eljárások alkalmazását, és a szavazatszámlálás és ellenőrzés gördülékeny lebonyolítását.
 
A CVB készen áll az országos, a regionális és a helyi előválasztási bizottságok munkájának támogatására is.


facebook.com / varosikurir.hu