Magyar Máltai Szeretetszolgálat -Újraválasztották Kozma atyát

2016.05.28 17:12

Ismét Kozma Imre atyát választotta elnökké a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület országos küldöttgyűlése. A következő négy évre választották meg a civil szervezet vezető tisztségviselőit. A szombati gyűlés megerősítette tisztségében Vecsei Miklós általános alelnököt és Bíró László püspököt, a szervezet országos lelki vezetőjét.

Az elnökként újraválasztott Kozma Imre atya, a szeretetszolgálat alapítója már 26 éve irányítja az egyesület munkáját.

 

A küldetése változatlan
Kozma Imre atya az országos küldöttgyűlésen kiemelte, a szervezet feladatai évről évre változhatnak, a küldetése azonban ugyanaz marad:
a hit védelme és a rászorulók megsegítése.

A keresztény emberek kötelezettségeiről szólva azt mondta, az ő feladatuk, hogy "nyitva tartsák az eget". Úgy fogalmazott, "földet néző emberekké váltunk, és egyfolytában elégedetlenek vagyunk. Ideje, hogy az égre emeljük tekintetünket, mert ha erről lemondunk, az erkölcsi tőkénk is elfogy".

fotó: Bielik István

A rendszerváltás óta

Az 1989-ben alapított Magyar Máltai Szeretetszolgálat katolikus szervezet, a Máltai Lovagrend magyarországi segélyszervezete, amely rászoruló emberek százezreinek nyújt segítséget minden évben, több mint kétszáz intézményében hajléktalan emberekről, egyedül maradt idősekről, fogyatékkal élőkről gondoskodik. 130 önkéntes csoportja a nélkülözőket segíti, útkereső modellprogramjai pedig a társadalom egészét érintő szociális kérdésekre adnak gyakorlati válaszokat.

mti.hu