Magyarnótákkal köszönte meg a jókívánságokat a 95 éves Erzsike néni

2015.09.08 18:04

A számtalan rokon után kedden Óvári Zsuzsanna osztályvezető és Novák Józsefné önkormányzati képviselő is felköszöntötte Miskolcon Lenkey Pálnét 95. születésnapja alkalmából. Erzsike néni büszke 5 unokájára és 5 dédunokájára – jókívánságaikat nótákkal köszönte meg.

   „Egyszerűen imádom őket” – mondta az ünnepelt, mikor a nagy rokonságról kérdezzük. Lányától, akivel egy háztartásban él Erzsike néni, azt is megtudtuk, hogy rendszeresen látogatják őket, hiszen sokan Miskolcon élnek.

A 95. születésnap alkalmából is sokan meglátogatták hétvégén a Diósgyőrben született Erzsike nénit, akinek olyan jó kedve támadt, hogy azonnal dalra fakadt: mindenkitől megkérdezte, melyik a kedvenc magyarnótája, és azt elénekelte neki.

Lenkey Pálné az LKM műszaki ellenőrzési osztályán dolgozott egészen 55 éves koráig, amikor nyugdíjba vonult. A szellemileg friss, gyerekkora óta mértékletes életet élő, mélyen vallásos Erzsike néninél több mint 2 évvel ezelőtt Parkinson-kórt állapítottak meg. Azóta a dédnagymama görbebotjával járkál a lakásban. Hétvégente legszívesebben misét hallgat, vagy a gyakran összesereglő rokonsággal társalog.

Erzsike nénit születésnapja alkalmából kedden Óvári Zsuzsanna osztályvezető és Novák Józsefné önkormányzati képviselő köszöntötte virággal és csokoládéval. Emellett átadták Kriza Ákos polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét is.

minap.hu

 

—————

Vissza