Magyarországnak családellenes kormánya van - mondta Bangóné Borbély Ildikó

2015.05.16 19:02

Beteg a kormány egész szociálpolitikája. Észre kellene venni, hogy az ország depressziós, a magyar állam nem nézi semmibe a szociális ágazatban dolgozókat. Csak azért nem mennek el, mert erre a pár tízezer forintra is szükségük van,- ezt mondta Bangóné Borbély Ildikó az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Kevesebb jut családtámogatásra, és szociális támogatásokra.  A szocialisták szerint Magyarországnak jelenleg családellenes kormánya van, szétszakítják a családokat; apák, anyák, gyerekek menekültek külföldre az Orbán által rendszerré tett kilátástalanság elől. Ezért a Családok Nemzetközi Napján Családbarát munkahellyé nyilvánították a Miniszterelnökséget.

Bangóné szerint jól látszik, hogy a kormány az „oszd meg és uralkodj” gyakorlatát folytatja, de az is látszik, mennyire beteg a kormány politikája. A politikus szerint éppen azoktól vonja meg a segítséget, akik lényegében a családok helyett ellátják azokat a tevékenységeket, amiket a családok azért nem tudnak, mert dolgoznak. Ezeket tekinti a kormány semminek, tette hozzá.

Szerinte Lázár Jánosék elfelejtik, hogy lassan hat éve kormányoznak. A szociális ágazatban utoljára 2008-ban volt béremelés, mondta Bangóné. A politikus szerint 93 ezer emberről van szó, köztük olyanokról, akik bölcsődei gondozóként, 40 év után 73 ezer forintot visznek haza.

atv.hu