Magyarországra hívta a pápát Áder János

2020.02.15 11:21

Magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus alkalmából Áder János magyar köztársasági elnök pénteken. Az államfőt négyszemközti audiencián fogadta a Szentatya a Vatikánban.

Áder János és Ferenc pápa
 
Fotó: VINCENZO PINTO/POOL/AFP via Getty Images

 

Áder János a magyar közmédiának nyilatkozva elmondta:
 
azzal a szándékkal érkezett a Vatikánba, hogy meghívja és meggyőzze a Szentatyát, jöjjön el és vegyen részt a szeptember 13-20. között megrendezendő eukarisztikus világkongresszuson
 
– írja a v4na.com
 
Az államfő érvei között szerepelt, hogy 100 éve vette fel Magyarország a diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, és 30 esztendővel ezelőtt újították azt meg.
 
Kitért arra is, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon,
 
utoljára Szent II. János Pál pápa látogatta meg hazánkat 1996-ban.
 
Áder János kiemelte a találkozón, hogy Ferenc pápa tavalyi csíksomlyói látogatása rendkívül sikeres volt a hívek körében, és biztos, hogy hasonló szeretettel fogadnák a magyarországi hívek is.
 
A köztársasági elnök megerősítette a meghívást Pietro Parolin szentszéki államtitkárnál történt megbeszélésén is. A bíboros a találkozó úgy fogalmazott, hogy nagy megtiszteltetés lenne számára, ha elkísérhetné a Szentatyát budapesti útjára – mondta az államfő.
 
forrás: v4na.com