Majd' félmillióval futott el az idős férfi lakásából a paplanárus

2015.01.30 07:12

A gyanú szerint a hívatlan látogató azt mondta a ház lakójának, hogy a megrendelt ágyneműket hozta, a bácsi ekkor elővette a pénztárcáját...

Trükkös csalót lepleztek le a zalai rendőrök. Vádemelési javaslattal küldték tovább az ügyet.

A police.hu-n rendelkezésre álló adatok alapján, 2012. szeptember 17-én, 13 órakor egy 45 éves sárkeresztúri férfi Milejszegen bekopogtatott egy családi házba, ahol csak egy idős férfi volt otthon.

A gyanú szerint a hívatlan látogató azt mondta a ház lakójának, hogy a megrendelt ágyneműket hozta, a bácsi ekkor elővette a pénztárcáját, amelyben 8 ezer forint volt. Mivel ez az összeg kevésnek bizonyult, az idős úr egy másik pénztárcát is elővett, amelyben 1 millió 400 ezer forint volt.

Amikor ezt a másik férfi meglátta, belemarkolt a tárca tartalmába, és 460 ezer forinttal – hátrahagyva egy zsáknyi ágyneműt – elrohant. A zalai nyomozók széleskörű adatgyűjtés és kétévnyi nyomozás után azonosították be a feltételezett elkövetőt, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

police.hu