Májusban közbiztonsági fórumsorozatot indít a Fidesz-KDNP Miskolcon

2015.03.21 18:56

Segélyhívókat vásárolnak a Fidesz-KDNP képviselői körzetükben élő idős embereknek. Májusban pedig az MVK fórumokhoz hasonló sorozat indul a közbiztonság kérdésében.

Kriza Ákos polgármester bejelentette: a Salkaházi Sára programban résztvevőket megkeresi az önkormányzat, és aki igényli, segélyhívót kaphat. Ez is jelentősen növelheti a szubjektív biztonságérzetet.

Ehhez kapcsolódva beszélt Kovács László (Fidesz-KDNP) a bűnmegelőzési stratégiáról szóló előterjesztés kapcsán arról, hogy soha ekkora forrás nem volt bűnmegelőzésre, mint idén. 127 millió forinttal többet költ a feladatra az önkormányzat. Több térfigyelő kamerát szerelnek fel és újabb 20 emberrel növelik az MIÖR létszámát, hogy minden körzetben legyen önkormányzati rendész.

- Mint egy helyi seriff, legyen egy önkormányzati rendész a körzetekben, aki segít, ha a polgárok közbiztonsági problémát tapasztalnak - mondta Kovács László.

Simon Gábor (MSZP) úgy látja: nem siker, hanem kudarc, hogy egyre több pénzt kell áldozni a közbiztonság fenntartására. Szerinte ez látszatcselekvés és szégyen. Jakab Péter (Jobbik) elmondta: a bajba jutott emberek a Jobbiktól kérnek segítséget, a közös járőrözések csak politikai pózolásra valók. Eredményeket és nem politikai PR-t vár a Jobbik. Tompa Sándor (DK) nehezményezte, hogy csak későn kapta meg az előterjesztéseket.

Kovács László (Fidesz-KDNP) bejelentette: frakciójuk – a mostani MVK fórumokhoz hasonlóan - májusban közbiztonsági fórumsorozatot szerveznek. Emellett a képviselői keretből segélyhívókat vásárolnak és azt az időseknek osztják ki. Nánási-Kocsis Norbert (Fidesz-KDNP) példát is hozott arra, hogy az önkormányzati rendész az Álmos utcában hogyan oldott meg évek óta húzódó telekproblémát. Gazdusné Pankucsi Katalin (Fidesz-KDNP) is kiemelte: körzetében jól dolgoznak az új közösségi rendészek. Ugyanerről beszélt Katona Ferenc (Fidesz-KDNP), Barta Gábor és Hubay György (Fidesz-KDNP).

Deák Bárdos Mihály (Fidesz-KDNP) kiemelte: fontosnak tartja a rendészet munkáját, bár ő egyedül sem fél kimenni a Számozott utcákba.

Kiss János alpolgármester tájékoztatott: a közbiztonság kérdése háború, amire áldozni kell. A szocialista időket kezdték megváltoztatni 2010-ben. 2010-ben 36, 2014 74 rendész, 46 kamera volt 2010-ben, most 150.
2010-ben hetente járőrszolgálatra 16 órát fordítottak a közterület felügyelők, 2014-ben a rendészek hetente 432 órát.

- Ez az az erőfeszítés, amire Miskolcnak szüksége van – mondta Kiss János. Az alpolgármester hozzátette: a jelenlegi városvezetés találta ki, hogy hogyan kell a fészekrakó problémára reagálni, a nyomortelepeket jogszerűen felszámolni. - Mi az utcai bűnözők, rablók ellen harcolunk – zárta Kiss János.

Kiss Gábor alpolgármester számokkal illusztrálta, hogy hogyan csökkent a bűncselekmények száma Miskolcon 2006 és 2014 között.

minap.hu