Már az év első hetében 19 ittas sofőrt szűrtek ki borsodban

2018.01.09 10:09

A Borsod-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018-ban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére. A járőrök az első héten 19 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még azok balesetet okozhattak volna.

Nemcsak az év elején, de folyamatosan hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára – hívja fel a figyelmet a Borsod-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.  Az idei esztendő első hetében a megye útjain január 1-je és 7-e között 58 közúti közlekedési baleset történt, ebből 8 balesetben volt ittas sofőr az okozó.

szonda_rendor.jpg

A járőrök az adott időszakban azonban 19 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak.

szonda.jpg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

 

minap.hu