Már Miskolcon tíz új CNG-üzemű autóbusz – folyamatosan érkezik majd a többi jármű is!

2016.01.22 18:05

Péntek délelőtt tíz új CNG-üzemű busz érkezett Miskolcra, az MVK Zrt. Szondi utcai telephelyére. A 75 járműből álló flotta hamarosan teljes lesz, hiszen jövő héttől újabb járművek érkeznek. A régi, nagy futásteljesítménnyel rendelkező járatokat március elején cserélik le – ekkor, egyben áll forgalomba a teljes új flotta.

fotó: Mocsári László

Singlár Zsolttól, az MVK Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, most 6 szóló és 4 csuklós autóbusz érkezett meg Miskolcra. Jövő hét hétfőn már meg is kezdik a teljes vezetői létszám – egészen pontosan 298 fő – képzését az új buszokra. Ez várhatóan 5 hetet vesz majd igénybe.

cng_buszok_160121ml_27.jpg

Az új, CNG-üzemű autóbuszokból jövő héten újabb 10 érkezik majd meg Miskolcra az MAN tiszaújvárosi telephelyéről, majd folyamatosan bővül a járműpark, és március elejére teljes lesz a flotta.

    – A teljes, 75 járműből álló flottát egyben fogjuk forgalomba állítani március elején. Ezzel lecseréljük a régi, nagy futásteljesítménnyel bíró autóbuszokat – ismertette Singlár Zsolt.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy már elkészült a Szondi utcai telephelyen a töltőállomás, így már tankolni is tudják az új buszokat.

cng_buszok_160121ml_70.jpg

A nullához közelítő károsanyag-kibocsátás, alacsony zajterhelés, magasfokú biztonság és kényelem jellemzi a miskolci buszflottát megfiatalító MAN típusú, sűrített földgáz-üzemű buszokat. Az alacsonypadlós, korszerű belső terű járműveken van wifi-előkészítés, utasszámláló rendszer, kívül-belül hangszóróval szerelték fel őket, és ami szintén nagyon fontos: elhúzhatók az ablakok a járműveken.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázat segítségével Miskolc 40 darab szóló és 35 darab csuklós CNG üzemű autóbuszt vásárolt.

minap.hu