Már rég kész volt a Népszabadság eladásának forgatókönyve

2016.10.26 12:41

A Demokratikus Koalíció szerint ami a Népszabadsággal történt - a lap felfüggesztése, majd kiadójának, a Mediaworks-nek az eladása - a legocsmányabb, leggyalázatosabb tett, amit egy kormány elkövethet a sajtószabadság, a demokrácia ellen. A Demokratikus Koalíció elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nincs kétsége, hogy egy hónapokkal ezelőtt kidolgozott és elfogadott csalárd forgatókönyv lejátszásának tanúi vagyunk.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a párt nem kételkedik abban, hogy idén nyáron Orbán Viktor, illetve a miniszterelnök politikai és üzleti környezete megállapodott Heinrich Pecina osztrák üzletemberrel. A kormány így két legyet ütött egy csapásra: bezáratta a Népszabadságot és megszerezte az ellenőrzést 12 megyei lap felett, eközben pedig Pecina milliárdokat keresett ezen az ocsmány üzleten. Fura módon ezúttal Orbán Viktort nem zavarta a nemzetközi karvalytőke - tette hozzá.

A DK a Népszabadság bezárása miatt már kivonult a parlamentből, de nem hagyják annyiban az ügyet - jelentette ki a párt vezetője. Gyurcsány Ferenc azt ígérte, hogy egy új, demokratikus kormány, a jog eszközével, tisztességes eljárással, ki fogja csavarni Mészáros Lőrinc kezéből, az álnok, barbár módon megszerzett sajtóbirodalmat. Emellett egy új sajtótörvénnyel és a hozzá kapcsolódó eljárások tömegével egyszer és mindenkorra biztosítják, hogy a magyar sajtó szabad és független legyen. Se jobb, se baloldali pártsajtó nem lesz többé - folytatta, hozzátéve: a közmédiát a mostani formájában megszüntetik, független médiumokat és valódi közszolgálati tévét, rádiót és hírügynökséget fognak létrehozni.

nepszava.hu