Már vadásztak a polgárőrök a sorozatbetörőre

2019.11.10 06:41

Fél év alatt 25 helyre törhetett be a tolvaj, most előzetesbe került.

illuztráció

 

Alapos bosszúságot okozott egy sorozatbetörő az elmúlt hónapokban, aki Gesztelyben, Hernádnémetiben és Hernádkakon „munkálkodott”
 
Főként olyan házakat választott célpontjául, melyek lakatlanok voltak vagy felújítás alatt álltak. A fél év alatt körülbelül 25 alkalommal tört be és több, mint hárommillió forintos kárt okozott a sértetteknek. Az így megszerzett zsákmány között főként szerszámok – fűrész, csiszológép, elektromos fúrók, vésőgép – voltak, de az is előfordult, hogy háztartási eszközöket hozott el az ingatlanokból. 
 
Az utolsó betöréseit Hernádnémetiben követte el, ahol egy ingatlant kétszer is meglátogatott, így a helyi polgárőrök már igencsak fenték rá a fogukat. Ennek megfelelően éjszakánként azon a környéken tartottak figyelőszolgálatot, ahol az elkövető előfordult, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis sikerült betörés közben rajtakapni. 
 
Az elkövető csapot, papot, eszközeit és a kerékpárját is hátrahagyva menekült, több kerítésen is átugorva és portákon keresztülvágva, így végül egérutat nyert, azonban még aznap csattant a kezén a bilincs. A felsőzsolcai illetőségű, 28 éves férfit a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrse őrizetbe vette, majd javaslatot tett előzetes letartóztatására, amelyet másnap a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája foganatosított. A férfi ellen lopás és magánlaksértés elkövetése miatt indult büntetőügy.
 
Horváth Imre
boon.hu