„Márciustól civil leszek” – fizetési értesítőjükkel üzennek a rendőrök (+videó)

2019.01.08 20:53

A legtöbben úgy érzik, nem becsülik meg munkájukat, és hogy ennyi pénzből, mint amennyit egy hónapban kapnak, nem tudják eltartani családjukat.

Képtalálat a következőre: „rendőrök Kontrát Károly https”

 

A fizetésükről szóló átutalási értesítőkkel árasztották el a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalt rendőrök, miután Kontrát Károly belügyi államtitkár a januári rendőri béremelésekről tájékoztatta az állami hírügynökséget. Szerinte 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedtek a fizetések, sok rendőr azonban azt állítja, kénytelen felhagyni hivatásával, mert ebből a munkából ilyen körülmények között nem lehet megélni.
 
A beküldött fizetési értesítők arról tanúskodnak, hogy a legtöbb rendőr fizetése nem éri el a 200 ezer forintot. A Zsaruellátó Egyesület szóvivője az RTL Híradónak azt mondta, megállás nélkül érkeznek hozzájuk az értesítőkről készült képek, köztük sok olyan, amely mellé az illető azt írta: tervezi felmondását, vagy már le is szerelt.
 
A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete azt kéri a kormányzattól, hogy dolgozzák át az életpályamodellt, és emeljék meg a 2008 óta változatlan köztisztviselői illetményalapot – ez alapján számolják ki ugyanis a béreket.
 
 
 
hvg.hu / rtl.hu