Máris a Parlament előtt a devizaalapú autóhitelek forintosítása

2015.09.22 07:29

Az Országgyűlés mai ülésén szavaz arról a határozati javaslatról, amelyben kormánypárti politikusok a kontinens és polgárai védelmére szólítanák fel az Európai Unió vezetőit a migrációs válsággal összefüggésben. A képviselők emellett dönthetnek a devizaalapú autóhitelek forintosításáról is.

A ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követik a szavazások.

A parlament elsőként az Európai Unió vezetőinek címzett üzenetet fogadhatják el határozati javaslat formájában. A kormánypárti politikusok indítványukkal a kabinetet is felszólítanák arra, hogy pénzügyi forrásokkal és jogszabályi feltételekkel tegye lehetővé, hogy Magyarország minden szükséges eszközzel meg tudja védeni a határait.

Szavazás várható a devizaalapú autóhitelek forintosításáról szóló javaslatáról is, miután az előterjesztés házszabálytól eltérő gyorsaságú elfogadását hétfőn ellenzéki képviselők is segítették.

 

A parlament emellett elfogadhatja az új közbeszerzési törvényt, valamint módosíthatja az idei költségvetést is.

 

A határozathozatal után nyolc javaslat általános vitáját bonyolítják le.

Tárgyalják majd a Fidesz azon kezdeményezését, amely a szegedi mellett további bíróságokat is kijelölne az illegális bevándorlással összefüggő ügyek tárgyalására.

 

Terítékre kerülnek még a kormány legfrissebb tőkepiaci és biztosítási tárgyú változtatási kezdeményezéséről, a temetőkre vonatkozó különleges szabályok bevezetéséről és a villamos energiáról szóló törvény módosításáról szóló javaslatok is.

mti.hu