Máris, azonnal kell a miskolci önkormányzatnak főépítész. De miért is?

2019.10.10 06:38

Mi lehet annyira sürgető, hogy a választások előtt alig pár nappal kell meghirdetni Miskolc főépítészi posztját? De nem csak meghirdette az állást a városháza, a kiírás szerint október 11.-én, azaz két nappal a vasárnapi voksolás előtt döntenek is a témában.

 
Rostás László korábbi főépítész távozását nyár közepén jelentette be a miskolci önkormányzat. A sajtóosztály akkor azt az információt adta: Miskolc főépítésze maga kérte a felmentését életkora miatt, valamint azért, mert a Diósgyőri vár tervezése miatt megnövekedtek a feladatai. A jövőben is köztisztviselő marad, hiszen építészeti főtanácsadóként dolgozik tovább a polgármester mellett.
 
Városházi pletykák azonban arról szóltak, Rostás László nem értett egyet az Avalon irodaház terveivel, valószínűsíthető, a Szent István térre vonatkozó elképzelésekkel sem. Igaz, az utóbbi még nem került nyilvánosságra, miközben a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzést már erre is kiírta a város.
 
 
A kérdés most az, miért olyan sürgős, hogy még a választások előtt betöltse valaki Miskolc főépítészi állását, ha eddig nem volt fontos. Vajon mit szeretne minden áron “átvinni” ezzel a miskolci fideszes önkormányzat?
 
Nagy Anna
borsod24.com