Márki-Zay Péter: Ez nem igazságos verseny, hanem a jogainkért folyó küzdelem

2022.01.22 17:34

Miközben a közvéleménykutatások a mi előnyünket mérik, az emberek többsége mégis Fidesz győzelemre számít - írja Fb-bejegyzésében Márki-Zay Péter.

 
Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint ennek a jelenségnek a magyarázata lehet, hogy az óriási állami pénzköltések, a mindenhonnan ömlő kormányzati propaganda csalja meg a választók érzékeit.
 
Illetve létezik egy másik magyarázat, ami azzal számol, hogy a Fidesz krumpliosztással, buszoztatással, tömeges átjelentkezéssel, szavazatvásárlással, próbál majd szavazatokat szerezni. 
 
Ismerjük Orbán gonoszságát és elszántságát, ebben is van logika. Azonban szeretnék mindenkit megnyugtatni. A Fidesz ellőtte a puskaporát, és még így sem tudta átvenni a vezetést a kutatásokban."
Illetve jó hír, hogy az Európai Parlamentben 60 képviselő sürgeti a tavaszi országgyűlési választások fokozott ellenőrzését. 
 
Azt politikus ígéri, minden szavazókörben ott lesznek, nemzetközi megfigyelők fogják kísérni Orbán minden lépését. Azonban úgy véli: a választás így sem lesz kiegyenlített, hiszen hatalmas anyagi előnnyel rendelkezik a Fidesz, a közmédia jogellenesen működik, és a választás szabályait magukra szabták.
 
Ez nem igazságos verseny, hanem a jogainkért, az életünkért folyó küzdelem. De többen vagyunk, igazunk van, és el fogunk indulni felfelé!
- zárul a bejegyzés.


forrás: facebook.com