Márki-Zay Péter ötmilliót ajánlott fel annak, aki bizonyítja a kormánypropaganda öt, róla terjesztett hazugságát (+videó)

2022.01.25 21:52

A kormányfőjelölt ugyanakkor biztos benne, hogy ezt az összeget nem kell kifizetnie.

Korábbi felvétel

 
 
A német nagykövetségen járt kedden az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, ahol több diplomatával is találkozott - ezt maga az érintett mondta el az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden este. Márki-Zay Péter beszámolt arról, hogy a jelenlévők az ellenzék kampányára voltak elsősorban kíváncsiak, mik a főbb nehézségei, de érdekelte őket a baloldal külpolitikája is. 
 
Nemmel felelt arra a kérdésre, hogy direkt mond-e olyanokat vasárnapi élő bejelentkezéseiben, amelynek aztán másnap nagyon erős visszhangja van. Legutóbb a „fogyatékos” jelzőt használta sértésként - ezt mostani bevallása szerint fideszes propagandistákra használta és nyelvbotlás volt, amit aztán azonnal korrigált. Azt hangoztatta, a fogyatékkal élőknek különösen jobb lesz egy kormányváltás esetén. Ha valaki nem becsüli meg őket, akkor az éppen az Orbán-kormány - tette hozzá.
 
Majd azzal folytatta, 
 
ötmillió forintot ajánlok azoknak az embereknek, akik öt hazugságot tudnak cáfolni (...) hol mondtam én olyat, hogy megszüntetnénk a rezsicsökkentést...hogy beengednénk a migránsokat...hogy fizetőssé tennénk az egészségügyet...hogy Indiába küldenénk magyar ügyfeleket, vagy hogy bezárnánk sürgősségi osztályokat és szülészeteket”.
 
Márki-Zay Péter hangsúlyozta, ha az öt téma bármelyikére hoz valaki egy bizonyítékot, akkor egy-egy millió forintot kap, tehát ötmillió forintot kaphat „az a fideszes propagandista, vagy bármilyen fideszes szavazó”, aki be tudja bizonyítani, hogy a Fidesz nem hazudik akkor, amikor őt ezzel vádolja.
 
A miniszterelnök-jelölt úgy véli, a kormányoldalon folyamatosan hazudnak, melynek az a célja, hogy „április után is tovább lophassanak”. A politikus ugyanakkor biztos benne, hogy ezt az összeget soha, senkinek sem kell kifizetnie. Kitért arra is, hogy hétfő este „körzetjáró kocsmatúrán” volt Hódmezővásárhely környéki településeken, ahol bevallása szerint nagyon érdekes beszélgetéseket folytatott, mivel mindenhol azt kérdezték tőle, elküldené-e őket Indiába gyógykezelésre. Erre azt válaszolta, nem kell elhinni a róla terjesztett hazugságokat. 
 
Azzal kapcsolatban, hogy Hadházy Ákos korrupcióellenes tárca nélküli miniszter lesz kormányváltás esetén azt mondta, ezzel és az Európai Ügyészséghez való csatlakozással még a fideszes szavazók is biztosak lehetnek abban, hogy komolyan gondolják a korrupció megszüntetését, pártfüggetlenül. Ez az egy poszt már elkelt, minden más pozícióról majd a választási győzelem után lehet tárgyalni, addig ez feleslegesen vinné el a figyelmet a legfontosabb feladatról. Ez pedig az, hogy 
csak akkor fogunk győzni, ha mindenki, mindent bevet”.


forrás: atv.hu