Márki-Zay Péter rögzítette az ellenzék legfontosabb gazdasági terveit, köztük az adómentes minimálbért (+videó)

2022.04.01 16:52

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje a gazdaságpolitikáról beszélt hatalomra kerülése esetén.

Fotó: Koszticsák Szilárd / mti.hu
 
Ráfordult a kampányfinisre a kormány és az ellenzék is, így mindkét miniszterelnök-jelölt kiemelt aktivitást mutat. Ezt Orbán Viktoron és Márki-Zay Péteren is lehet tapasztalni, amely nem tekinthető meglepőnek.
 
Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott reggeli interjújában figyelmeztetett arra, hogy a globális folyamatok, mindenekelőtt az orosz-ukrán háború miatt akár súlyos gazdasági válság is jöhet, élelmiszerhiány sem kizárható.
 
Márki-Zay erre rögtön lecsapott, első Facebook-posztjában úgy fogalmazott: „Orbán bevalotta: gazdasági válság és élelmiszerhiány jön. Ezt a Fidesz már nem tudja megoldani, ezért kormányváltásra van szükség”.

 

 


A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt ezt követően egy másik posztban számolt be arról, hogy mik lehetnek az új kormány első gazdasági lépései, amint hatalomra kerülnek. Ebből az egyik leggyakrabban hangoztatott az adómentes minimálbér:
 
Kormányváltás után a lehető leghamarabb adómentessé tesszük a minimálbért, duplázzuk a családi pótlékot és emeljük a nyugdíjakat. Az elszabadult élelmiszer- és üzemanyagárak ellen áfacsökkentéssel védekezünk”

 

 


Érződik a feszültség a két tömb között, vasárnap pedig minden el fog dőlni a következő négy évre. A közvélemény-kutatások egyelőre a Fidesz-KDNP-t tartják az esélyesebbnek, de egyelőre úgy tűnik, vékony lehet a többségük.

 

 

Nagy Noel
liner.hu