Márki-Zay Pétert már fogadták Washingtonban

2019.05.13 21:48

Nemcsak Orbán Viktor, hanem a Mindenki Magyarországa Mozgalom két elnökségi tagja is Washingtonban van, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán már túl is esett az amerikai külügy képviselőivel való találkozón. Azt írták, hogy szóba került Magyarország NATO-tagsága és a magyar-orosz kapcsolatok is. Mindketten aggodalmukat fejezték ki – ahogy itthon is, úgy a tengerentúlon is – az „orosz kémbank”, vagyis a vízummentességet kapott Nemzetközi Beruházási Bank, illetve a növekvő orosz befolyás miatt.

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán Washingtonban, az amerikai külügyminisztériumban folytatott tárgyalásokon 2019. május 13-án
 
Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom

 

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy „Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és van alternatívája a jelenlegi kormánynak”. Ezt azért mondták el, hiszen az elmúlt időszakban republikánus és demokrata politikusok is aggodalmukat fejezték ki a magyar miniszterelnök látogatása kapcsán.
 
Habár ismert Donald Trump amerikai elnök bevándorlás-ellenessége, Márki-Zay Péterék azzal érveltek, hogy Orbán Viktor csak névleg bevándorlásellenes, valójában több tízezer migránst befogadott, “ezek között bűnözők és Amerikában körözött arab terroristák is voltak”. Itt vélhetően a letelepedési kötvénnyel érkezőkre gondoltak.
 
magyarhang.org
 

Ilyen kicsi a Világ...

Az Amerikai Egyesült Államok külügy szakértőivel tárgyaló két magyar ellenzéki politikus, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán Washingtonban belebotlott Habony Árpádba és Lánczi Tamásba. A két fideszes háttérember feltehetőleg Orbán Viktor társaságában érkezhetett az Egyesült Államok fővárosába.

Kész a Mindenki Magyarországa Mozgalom közösségi oldalán azt írja: „Habony Árpád és Lánczi Tamás épp most szálltak be ebbe a kocsiba. 

Márki-Zay Péterrel odamentünk köszönni.


Egy kézfogás volt, de Habony kiadta a parancsot, hogy indulás. Mindig öröm összefutni magyarokkal külföldön.”

 
 
 
facebook.com