Mától járja a várost a Fidesz-KDNP, hogy felmérjék, a nyugdíjasok közül ki kér betörőbiztos ajtóéket

2015.06.22 06:10

Hétfőn indul a miskolci Fidesz-KDNP „családlátogató” sorozata. Az önkormányzati képviselők és segítőik felkeresnek minden olyan háztartást, ahol 60 éves kort betöltött nyugdíjas él és felmérik, hány háztartásban igénylik az ingyenes betörőriasztó ajtóékeket.

A mostani, kéthetes időintervallumra tervezett „családlátogató” sorozatot hosszas előkészületek előzték meg – mondta Soós Attila a pénteki sajtótájékoztatón. A Fidesz miskolci frakciójának vezetője emlékeztetett, a biztonságos, élhető városról szóló Fidesz-KDNP-s közpolitikai program részeként most zárul a közbiztonsági fórumsorozat. Elmondták, hogy szeptember-október folyamán nemcsak a 10 ezer forintos készpénztámogatást fogják megkapni a Salkaházi Sára Programban résztvevő 60 év feletti nyugdíjasok, hanem – Kriza Ákos polgármester felajánlásának eredményeképpen – minden igénylő személyi riasztót is kap.

Ugyanakkor – folytatta Soós Attila – a miskolci Fidesz-KDNP frakció maga is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a városban élők biztonságérzete tovább javuljon.

Úgy döntöttünk, hogy minden olyan háztartás számára, ahol 60 év feletti nyugdíjas, a Salkaházi Programban résztvevő, vagy arra jogosult szépkorú él, szeretnénk eljuttatni egy betörőriasztó ajtóéket – ismertette a Fidesz frakcióvezetője.

Molnár Péter, a KDNP miskolci frakciójának vezetője elmondta, hétfőtől a Fidesz-KDNP képviselői segítőikkel egy nagy városi „kampányba” kezdenek, igyekeznek minden nyugdíjast személyesen felkeresni otthonában, hogy felmérjék, mely háztartásokban igényelnek ajtóéket. A kéthetes akciósorozatban a segítőik is részt vesznek, ők megbízólevéllel ellátva keresik majd meg az érintettnek vélt háztartásokat.

A frakcióvezetők hangsúlyozták, egy élhető és biztonságos Miskolcot szeretnének biztosítani az itt élőknek és dolgozóknak, ebben a folyamatban egy újabb lépést jelent a hétfőn induló akciósorozat. A betörőriasztó ajtóékeket – a személyi riasztóhoz és a 10 ezer forintos támogatáshoz hasonlóan – szintén szeptemberben-októberben kaphatják meg az igénylők.

minap.hu

 

—————

Vissza