Meddig falaz még Orbán Mengyinek?

2016.08.24 16:08

Az MSZP arra vár választ Orbán Viktortól, hogy meddig akar még "falazni" Mengyi Rolandnak és meddig tűri meg őt a Fideszben.

Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja a Fidesz budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy vélte: amennyiben a kormányfő tudta, mit követ el a fideszes országgyűlési képviselő, akkor ő is bűnös. Ha nem tudta, akkor meg "sima balek", hogy a háta mögött ilyet meg tudtak csinálni az emberei egy olyan rendszerben, ahol az ő tudta nélkül egy szalmaszálat se lehet megmozdítani - tette hozzá.

Mengyi Roland

Mengyi Roland (évekkel ezelőtt a B.A.Z. megyei közgyűlés elnökeként)

A MSZP politikusa szerint Mengyi Roland ügye "ezer szállal" kötődik a Fideszhez, hiszen Mengyi nem csak országgyűlési képviselője a kormánypártnak, de választókerületi elnök is, valamint a gazdasági bizottság gazdaságfejlesztési és versenyképességi albizottságának elnöke. Hozzátette: az ügyben érintett hatóságokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt és a Legfőbb Ügyészséget pedig egy-egy volt fideszes képviselő, Tállai András, illetve Polt Péter vezeti.

Arra szólította fel a kormánypárti képviselőket, hogy "ne merészeljenek falazni társuknak", "eszükbe ne jusson, nem kiadni" Mengyi Roland mentelmi jogát.

mti.hu