Medián: Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

2021.02.24 16:48

A Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a szavazókorú népesség több mint fele, az ellenzékiek csaknem kétharmada hallott róla, hogy előválasztáson dől el, ki lesz 2022-ben Orbán Viktor kihívója. Ezt az ellenzékiek nagy többsége, főleg a DK és a Momentum hívei támogatják. Minden második azt állítja, ha lesz előválasztás, azon biztosan szavazni fog.

Összességében Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere érte el a legjobb eredményt
 
 
A Medián öt potenciális miniszterelnök-jelölt esélyeit (választását, illetve elutasítását) is mérte. A megnevezett/feltételezett jelöltek népszerűségi versenyében Karácsony Gergely (39 százalék) vezet. Őt Jakab Péter (32 százalék) és Dobrev Klára (25 százalék) követi. Márki-Zay Péter 22, Fekete-Győr András 10 százalékon áll.
 
Árnyalja a képet, hogy a legkevésbé elutasított politikus nem a főpolgármester (15 százalék), hanem Márki-Zay Péter (8 százalék). Itt is dobogós Jakab Péter (16 százalék), akit Fekete-Győr András követ (17 százalék). Jelenleg az a jelölt, akire a válaszadó „biztosan nem szavazna”, Dobrev Klára. Őt jelenleg a választók 39 százaléka elutasítja.
 
forrás: hvg.hu / 24.hu