Még az időjárás is akarta az avasi szüreti felvonulást

2015.09.26 17:32

Pénteken szinte egész nap esett az eső. A szinte pedig azt a félórát is jelentette, amikor szüreti felvonulást tartottak az Avason.

Idős korára sok ember magányossá válik. Hogy ez ne legyen igaz, a nyugdíjasok klubokat alakítanak. Közülük Miskolcon mintegy tíz nyugdíjas csoport látogatott el az Avasra pénteken, hogy tagjaik szőlőfürtökkel és -ágakkal teli kosárral a kezükben vonulhassanak fel a szüret jegyében.

– Egész nap esett, de arra a fél órára elállt, mintegy engedélyezte az idő is a szüreti felvonulást – mondta el a szervező Glatz Katalin, Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő – Hagyományteremtő céllal jött létre a rendezvény a Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény avasi területi szolgálatának segítségével.

fotó: Végh Csaba

A népi ruhákba felöltözött idősek egy harmonikás kíséretében, énekelve sétáltak be a Herman Ottó Általános Iskolába, ahol közösen hallgatták meg Eperjesi Erika és Kincses Károly, a Miskolci Nemzeti Színház két művészének előadását. Magányról péntek délután tehát szó sem lehetett, főleg azért, mert voltak, akik táncelőadással is készültek a rendezvényre.

minap.hu