"Meg foglak ölni" -Előzetesben a 67 éves késelő férfi

2016.06.06 14:39

Késelésig fajult a vita Létavértesen, ahol egy 67 éves férfi kétszer megszúrta 44 éves ismerősét egy korábbi vita miatt. A késelőt - aki korábban többször is hangoztatta, hogy meg fogja ölni a férfit - elfogták a rendőrök, a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az Országos Mentőszolgálat tett bejelentést a rendőrségre június 2-án, hogy az egyik létavértesi orvosi rendelőben ellátnak egy férfit, akinek a mellkasán szúrt sérülések vannak. A sértettet az elsődleges ellátását követően mentőhelikopterrel vitték kórházba.

A Létavértesi Rendőrőrs járőrei a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol az adatgyűjtés során megállapították, hogy a 44 éves férfi egy korábbi vita miatt összeveszett egy ismerősével, aki egy 7 centiméter pengehosszúságú késsel kétszer megszúrta őt. A rendőrök Sz. Jánost otthonában elfogták és a Létavértesi Rendőrőrsre előállították. A megalapozott gyanú szerint a 67 éves férfi a bűncselekmény elkövetését megelőző napokban többször is tett olyan kijelentést, hogy meg fogja ölni a sértettet.

FOTÓ: police.hu

A létavértesi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

police.hu