Még mielőtt baj lett volna – ezért fontos az ellenőrzés

2016.06.04 12:38

A rendőrök 22 ittas járművezetőt szűrtek ki mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt hónapban.

Ellenőrzés

Az ittas vezetők kiszűrése kiemelt feladata a rendőrségnek

Huszonketten voltak

Az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára! A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai májusban 22 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Miskolci Rendőrkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására.

A Miskolci Rendőrkapitányság 2016 májusában 33 ittas, illetve 3 bódult járművezetővel szemben indított eljárást, ebből 22 sofőrt tetten értek, azaz a közúti ellenőrzés során a velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A hatóság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

boon.hu