Még nincs vége a napos, meleg ősznek

2015.11.12 22:17

Pénteken virradóra keleten-északkeleten többfelé képződhet köd, mely utóbbinál tartósabban is megmaradhat. Máshol gyorsan felszáll a köd és kisüt a nap, változóan felhős idő várható. Északnyugaton megélénkülhet a szél. A napos tájakon 12-18 fokot mérhetünk, a ködös területeken marad 10 fok alatt a hőmérséklet. Nem várható fronthatás.

Szombatra egy hidegfront hoz erős, viharos északnyugati szelet, jelentős lehűléstől azonban nem kell tartani, délután 10-15 fok várható. Kisebb eső, záporok inkább csak északkeleten és nyugaton, délnyugaton alakulhatnak ki.

Vasárnap kezdetben délen lehet némi napsütés, északnyugat felől azonban megvastagszik a felhőzet, és az ország északi, északkeleti felén esőre is számítani kell. Élénk, erős lesz a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban 0-7, délután 8-13 fokot mérhetünk.

Hétfőn eleinte még főként keleten-északkeleten lehet kisebb eső, szitálás, később azonban csökkenni kezd a felhőzet és egyre többfelé bukkan elő a nap. A legmelegebb órákban 11-17 fok várható.

idokep.hu