Még soha nem volt ilyen gyűlöletkampány az országban

2016.08.22 15:45

Így véli az Együtt. Jelenleg az ország "minden pontján sistereg a gyűlölet" - mondta az ellenzéki párt politikusa, Szelényi Zsuzsanna. Hozzátette: nem akarjk, hogy Magyarország a gyűlölet miatt váljon hírhedtté, "rosszul vagyunk attól, hogy a kormány folyamatosan áskálódik".

Az október 2-i népszavazásnak nincs semmilyen jogi következménye, a kabinet kérdése emiatt értelmetlen, és nem lehet tudni, hogy a kormány "mire akarja használni az emberek szavazatait" - fogalmazott a független képviselő, aki szerint a kormánynak nincs olyan javaslata, amelyik segítené megoldani az európai menekültkérdést.

A menekültek számára oltalmat kell biztosítani - jelentette ki.

Aki nem akar a gyűlöletkampányban részt venni, ne szavazzon október 2-án - ismételte meg pártja bojkottfelhívását Szelényi Zsuzsanna.

A rendkívüli parlamenti ülés témájáról azt mondta, pártja követeli, hogy minden magyar állampolgár ugyanolyan jogosítványokkal vehessen részt a választásokon, így a külföldön élők is szavazhassanak levélben. Felszólított, hogy minden magyarországi választás előtt készüljön új névjegyzék.

Az ülés témája a levélben történő szavazás lehetőségének kibővítése lett volna, de a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt a Ház határozatképtelen volt.

mti.hu