Még üres a pszichiátria, megy a találgatás Miskolcon

2015.10.17 18:45

Idén augusztusra ígérték, hogy a pszichiátriai osztály visszaköltözhet a felújított épületbe, de az még mindig üres. Egyes hírek szerint statikai és személyzeti problámák adódtak, de ezeket a miskolci kórházvezetés cáfolja.

A Miskolci Semmelweis Kórház 210 ágyasra tervezett pszichiátriai épületének felújítása, kibővítése után idén augusztusra ígérték, hogy a beruházás idejére máshová költöztetett osztály visszaköltözhet az ingatlanba, de ez még mindig nem történt meg - írja mai számában az Észak-Magyarország.

Dr. Pap Tibor orvosigazgató: „A jövő héten megkezdjük a költözést”

Dr. Pap Tibor orvosigazgató: „A jövő héten megkezdjük a költözést”

A lap fölidézi: az átépítés idejére a 144 ágyas aktív osztály betegeit átköltöztették a diósgyőri kórházrész 95 ágyára. A visszaköltözést, illetve a Szent Ferenc kórházrész pszichoterápiás osztályának átköltözését a főigazgató „reálisan augusztusra” ígérte. Időközben távozott az intézmény éléről dr. Tűzkő Judit főorvos, aki a lap szerint "belefáradt a feladatba".

Minthogy a felújított épület jelenleg is üresen áll, megindult a találgatások: az emeletráépítés miatt statikai problémák léptek fel, az alap nem bírja el a plusz terhet, illetve azért nem költöznek vissza, mert nincs elég szakorvos, sem pedig szakápoló.

- Az épülettel kapcsolatban semmilyen statikai probléma nem merült fel – reagált a lapnak a kórház főigazgató főorvosa, Tiba Sándor. – A kivitelezési szakaszban a padlószint megbontásakor derült ki, hogy a közművezetékek fizikailag olyan állapotban vannak, hogy a későbbi megnyugtató működés miatt cserélni szükséges őket. A vezetékek cseréjéhez szükséges pótmunkákra közbeszerzési eljárást kellett végigvinni, csak utána lehetett megkezdeni a cserét. Ez okozta az időbeni csúszását.

nol.hu