Megalakult az Európai-Magyarországi Romák Egyesülete

2016.10.22 15:49

Oktatást, munkahelyet és lakhatást kell biztosítani a cigányságnak - többek között ezeket a feladatokat tűzte ki célul a nemrég alakult Európai-Magyarországi Romák Egyesülete.

lakatos_attila_sajtaj_161022_ja_2.jpg

A szervezett fő célja az Európában és Magyarországon élő romák érdekképviselete - hangzott el szombat délelőtt, az ITC székházban tartott sajtótájékoztatón, ahol a szervezet tagjai mellett, jelen volt Lakatos Attila borsodi cigányvajda is.

lakatos_attila_sajtaj_161022_ja_8.jpg

Az eddigi cigánypolitikusok megbocsáthatatlan bűne az, hogy fillérekért eladták a hazai cigánygyerekek jövőjét, miközben elsikkasztottak több milliárd forintos támogatásokat ahelyett, hogy a cigányságra költötték volna - mondta Lakatos Attila, az egyesület elnöke, aki arra kérte a kormányt, hogy nevezzék meg a felelősöket és büntessék meg őket!

lakatos_attila_sajtaj_161022_ja_13.jpg

Lakatos Attila arról is szólt, hogy felmérések szerint Magyarországon a 7 éven aluli gyermekek 40%-a roma származású, ami azt jelenti, hogy 10-20 év múlva ezt az országot ezek a gyerekek fogják eltartani, ezért nagyon fontos a roma gyerekek megfelelő oktatása, felzárkóztatása.

minap.hu