Megáldották halottak napján a Szent Anna temető ravatalozóját

2018.11.02 12:19

A Szent Anna temető kápolnájában minden évben ünnepi szentmisét tartanak mindenszentek és halottak napjának ünnepén. A mostani alkalom annyiban volt más az eddigiektől, hogy a szentmisét követően megáldották a nyárra elkészült ravatalozót.

Mint arról korábban beszámoltunk, fedett ravatalozót és egy több száz fülkés urnafalat építettek a Szent Anna temetőben. A csaknem 20 millió forintos beruházás széles összefogás eredménye volt – tudatta még nyár elején Szarvas Péter címzetes apát, esperes, plébános, aki most megáldotta az építményt.

kapolnaszenteles_20181102_vcs_02.jpg

Fotó: Végh Csaba

A plébános érdeklődésünkre elmondta azt is, több évvel ezelőtt felmerült már, hogy bővítik az urnahelyek számát, és hogy építeni kellene egy fedett ravatalozót, ahová az eső, hó, tűző napsütés elől behúzódhatnak a hívek a temetések alkalmával.

kapolnaszenteles_20181102_vcs_03.jpg

– Nekünk egy kis kápolnánk volt eddig, ide zsúfolódtunk be. Úgy gondoljuk, méltó és igazságos volt az építkezés, és már kegyeleti szempontból is megfelelőek a körülmények – hangoztatta a plébános, hozzátéve: az építkezésről szóló döntést az egyházközség tagjaival hozták meg, ő pedig koordinálta a feladatokat.

A fedett ravatalozó belső és külső falai valamivel több, mint 300 urnafülkét tartalmaznak. A beruházás csaknem 20 millió forintba került, a hívek adományaiból, és az egyházközség, valamint önkormányzati képviselők támogatásával készült el.

minap.hu