Megállapodás született a miskolci repülőtér ügyében

2019.04.12 16:54

A miskolci városvezetés és a Borsod Megyei Repülőklub megállapodott abban, hogy 2019. szeptember 30-ig, illetve konkrét befektetői igény jelentkezéséig, a jelenlegi feltételek mellett használhatják a miskolci repülőteret – tájékoztatott Pfliegler Péter alpolgármester pénteki közleménye.

 
fotó: Végh Csaba
 
Az alpolgármester által jegyzett közlemény szerint a repülőklub vállalta, hogy a fenti határidőig mindent megtesz annak érdekében, hogy a város közvetlen közelségében új helyet keres az eddigi tevékenységük folytatására.
 
Mint korábban írtuk, a 15 évre kötött szerződés Miskolc és a Borsod Megyei Repülőklub között 2019 áprilisában lejár. A repülőtér területének nagy részét bevonják a Mechatronikai Ipari Parkba és új befektetőket telepítenek itt le annak érdekében, hogy további új, innovatív munkahelyeket teremtsenek, mert egyértelmű szakmai álláspont, hogy a mai miskolci repülőtér repülésszakmai szempontból alkalmatlan a továbbfejlesztésre – mondta lapunknak még tavaly ősszel Pfliegler Péter alpolgármester.
 
A mostani megállapodás értelmében tehát a légimentés és a sportrepülés a fenti határidőig továbbra is biztosítva lesz az eddigi helyszínen.
 
minap.hu