Megállapodás született a MIVÍZ-es tartozások ügyében

2020.01.10 16:35

A miskolci önkormányzat sikeres tárgyalásokat folytatott a MIVÍZ-es tartozásokról a budapesti ügyvédi irodával.

 
Ügyintézésre várva
 
fotó: Mocsári László - MiNap archív
 
A Miskolc Holding Zrt. korábbi vezetőinek döntéseként a MIVÍZ Kft. még nyáron értékesítette a cég éven túli kintlévőségeit egy harmadik fél, az Energy-Credit Zrt. felé. Ezen megállapodás értelmében egy budapesti ügyvédi iroda fizetési felszólítást küldött ki az ügyfelek részére még december végén.
 
Ezzel összefüggésben több száz felháborodott MIVÍZ-es fogyasztó panasza jutott el a Miskolci Önkormányzathoz és önkormányzati képviselőkhöz, és a szolgáltatóhoz az elmúlt időszakban.
 
A vízdíj tartozásokkal kapcsolatosan, a napokban kézhez vett fizetési felszólítások ügyében a Miskolc Holding Zrt. és a MIVIZ Kft. sikeres tárgyalásokat folytatott a követeléseket megvásárló Energy-Credit Zrt. és az általuk megbízott ügyvéd, dr. Szabó Gergely irodájával. 
 
Az Önkormányzat kérésének megfelelően megállapodtak a felek, hogy azon 5.000 Ft alatti tartozások esetében, ha a tartozó ügyfél a tartozását a MIVIZ Kft. levelének kézhezvételét követő 8 napon belül – legkésőbb 2020. január 25-ig -, egy összegben a felszólító levélben megjelölt számlaszámra megfizeti, abban az esetben a tőketartozásokon felüli adminisztrációs és/vagy ügyvédi költségek elengedésre és törlésre kerülnek.  
 
Azon fogyasztóknál, akiknél a MIVÍZ-zel folytatott egyeztetések során kiderült, hogy tartozásukat már korábban megfizették és ezt igazolták is, nem kell a kiküldött levélre reagálniuk, azt a MIVÍZ helyettük a felszólítást kiküldő ügyvédi irodával elrendezi. A hibásan nyilvántartott tartozások törlésre kerülnek. 
 
 
Fontos! A tartozásokat az ügyvédi levélben megjelölt számlaszámra kell teljesíteni.
 
minap.hu