Megdöbbentően sok ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból Borsod megyében

2022.08.02 10:28

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiszűrték az ittas sofőröket a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 
A rendőrök folyamatosan, így a nyári időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Hangsúlyozni kell, hogy az ittasan elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után.
 
A megye útjain 2022. július 25-e és 31-e között 88 közúti közlekedési baleset történt, ebből 2 balesetben az ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 35(!) ittasan a volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak, ebből 19 esetben büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség.
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.
 
forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság