Megérkeztek az első zarándokok Miskolcra

2017.05.04 17:37

Megérkezett az első, Csíksomlyóra tartó zarándokcsoport Miskolcra. Az éjszakát a Bárczay-kúriában töltötték a vándorok, majd a Városházán látták őket vendégül.Este már Sajópálfalára ér a zarándokok egyik csoportja. A 900 km hosszú gyalogos zarándoklat a Mária úton halad.

zarandoklat3.jpg

Az avasi templomot is útba ejtve, a belvároson át érkeztek meg az első zarándokok a Városházára. A Csíksomlyóra tartó csapatban többen már nem először járják végig a nagy utat. 

A szeretetvendégség mellett a közös ima és éneklés sem maradt el. A zarándokok, egészen Csíksomlyóig viszik a miskolciak háláját és vendégszeretetét. A hosszú úton sok megálló van. Miskolcon az önkormányzati képviselők, képviselői alapjukból, és a városházi dolgozók adományaiból látták vendégül a zarándokokat.

zarandoklat4.jpg

- Már hetedik alkalommal fogadjuk a csíksomlyói zarándokokat a Városházán. Szállást tudunk nekik biztosítani a Gárdonyi művelődési otthonban. Három csoportban érkeznek, ez volt az első csoport, aki a mai napon érkezett, szendviccsel, üdítővel tudtuk őket fogadni, nagy szeretettel, és jó kívánságainkat, kéréseinket mi is tolmácsoltuk a szűz anya felé – mondta Kovácsné Budai Mária, a Fidesz önkormányzati képviselője. 

zarandoklat1.jpg

A zarándokok megnézték a Minorita és Deszka templomot, majd továbbhaladtak Sajópálfalára. A 40 napi gyaloglás után a pünkösdi búcsúra érik el a csíksomlyói kegyhelyet, útközben minél több Mária-emlékhely érintésével. Az út 900 km hosszú. A zarándokok másik csoportja holnap ér Miskolcra.

minap.hu