Meghallgatásra találtak - Hétfőtől tiltott a kamionoknak a 35-ös főút

2015.11.01 14:13

November 2-tól lép hatályba az átmenő szakaszon a 20 tonnás súlykorlátozás.

Tiszaújváros, Sajószöged és Nagycsécs lakossága többször jelezte, hogy a településeken áthaladó 35-ös számú főút forgalma jelentősen megnövekedett és ez elviselhetetlenné teszi a településen élő emberek életét. A nehéz tehergépjármű által keltett zaj és rezgés hatására az épületek repedeznek, az ott lakók elégedetlensége egyre fokozódott.

Hétfőtől tiltott a kamionoknak a 35-ös főút

A probléma kivizsgálására és megnyugtató megoldására megbeszélést hívott össze dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő. A találkozón megerősíttetett, hogy a nemzetközi kamionforgalom is a 35-ös utat az M30 és M3 autópályák helyett. A találkozó után a közreműködő felek felkérték a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy vizsgálja meg annak lehetőségét, hogyan lehetne a kamion forgalmat az autópályákra terelni, meghagyva egyúttal a lehetőséget a településekre történő célforgalom biztosítására.

Az elkészített tervezetet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyeztette az illetékes hatóságokkal, akik a teljes tilalom bevezetését javasolták így kiküszöbölve a korlátozást kijátszását. A 20 tonna súlykorlátozás tábla és a hozzátartozó intézkedések november másodikától hivatalosan is hatályba lépnek. ermészetesen az olyan helyi vállalkozásokat, mint például a tiszaújvárosi üzletek, a sajószögedi tüzép vagy a Nagycsécsen működő kamionmosó sem lehet ellehetetleníteni, így a teljes tilalom a Tiszaújváros Tesco csomópont és Sajószöged között vezethető be.

 

Javuló életkörülmények
Dr. Mengyi Roland az intézkedéssel foglalkozó sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az intézkedésekkel egy a térség egy komoly problémáját sikerül megoldani, kamionforgalom miatti zaj, rezgés, s kipufogó füst ugyanis jelentősen rontotta az itt élők életkörülményeit. A lakosok életén kizárólag a forgalom más útvonalra történő átirányítása segíthet.

boon.hu