Elhunyt Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere

2015.11.29 20:10

Rövid, súlyos betegség után elhunyt Dóra Ottó, az MSZP politikusa, Salgótarján polgármestere – tudatta vasárnap este a politikus Facebook-oldala.

Dóra Ottó 1962. június 1-én született Gödöllőn. Általános iskoláit Kálló községben, középiskolai tanulmányait pedig a budapesti I. István Közgazdasági Szakközépiskolában végezte, ahol középfokú pénzügyi és számviteli ügyintézői képesítést, majd 1990-ben az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán történelem-népművelés szakos általános iskolai tanári diplomát szerzett.

1986-tól a Nógrád Megyei KISZ Bizottság alkalmazottja volt. 1989 és 1991 között a salgótarjáni Medves Hotel igazgatói tisztségét töltötte be, majd ezt követően 1994-ig egy kereskedelmi vállalkozással foglalkozó társaság vezetőjeként tevékenykedett. 1998-tól a Nógrád Megyei Közgyűlés tagja majd a 2002. évi önkormányzati választásokat követően a megyei közgyűlés elnökekének választották. Ezen időponttól a Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanács elnöke, illetve 2004-ben a Regionális Területfejlesztési Tanács soros elnöke volt. Tavaly választották Salgótarján polgármesterévé. 1995-2002 között a Magyar Szocialista Párt Nógrád Megyei Szervezetének ügyvezető alelnökeként, és emellett parlamenti szakértőként dolgozott. Rövid időre pedig országos hírnevet szerzett, amikor egy 2010-es kampányeseményen rapelt a „táncoló" Mesterházy Attilának. Műtősnőként dolgozó feleségével két leánygyermekük volt.

Dóra Ottó egy hónapja kórházba került. Facebook-oldalán tegnap jelent meg a következő  üzenet: „Tisztelt Városlakók, Kedves Barátaim! Betegségem nem engedi, hogy Önökkel köszöntsem az Advent kezdetét, és hogy közösen gyújtsuk meg a szeretet jelének első adventi gyertyáját. Kívánom, segítse mindannyiukat testi, szellemi és lelki megújuláshoz, feltöltődéshez az Advent időszaka. Békés, meghitt és szeretetteljes készülődést kívánok az ünnepekre.”

mecsesvaraohazaelottst

Mécsesek a Városháza előtt

A halálhírre Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a Facebook-profilján reagált. Mint írta „Nyugodjék békében Dóra Ottó, Salgótarján szocialista polgármestere, akit közös jelöltként az Együtt is támogatott. Egy nagy munkabírású, mégis megközelíthető, baloldali politikust veszített most el szeretett városa, az MSZP politikai közössége és az egész ország. ” Szigetvári emlékeztet rá: „Aamikor utoljára hosszan beszélgettünk, annyira büszke volt arra, hogy végre új pályára állíthatja évtizedes válságtól sújtott városát. És most számára mindez véget ért. Komoly, normális ember volt, akivel mindig lehetett őszintén beszélgetni. Nagyon sajnálom. Részvétem a családjának, hozzátartozóinak!".

nol.hu