Meghekkelték Orbán ünnepi interjúját

2016.12.27 08:03

Közleményben kért elnézést karácsony délutánján a Pannon Lapok, amiért ismeretlenek meghamisították Orbán Viktorral készített interjújukat. Egészen pontosan a Fejér Megyei Hírlap adott elvileg olyanokat a Orbán szájába, amiket ő szerinte nem is mondott.

fotó: Getty Images, Sean Gallup

Vagy egy dolgozó volt, vagy kívülről hekkelték meg a számítógépes rendszerüket. Ezt nyilatkozta a Pannon Lapok Társaságának ügyvezető igazgatója, Kázmér Judit az RTL Klubnak. Kázmér a belső vizsgálat eredményéről annyit árult el, hogy bár vannak részeredményeik, de az nem feltétlenül tartozik a nyilvánosságra. Mindenesetre szigorítottak a rendszerükön. A vizsgálat végeredményére a tulajdonos minden bizonnyal kíváncsi lesz. A több megyei lapot kiadó Pannon Lapok Csoport az idén került a miniszterelnök jó barátja, Mészáros Lőrinc közeli céghez. A lapok vezetésének élén folyamatosak a személycserék, több újságírót elküldtek, az pedig máris érzékelhető, miért volt fontos Orbán Viktor számára, hogy a megyei lapok is baráti kezekbe kerüljenek.

 

A teljes inrjú ide kattintva olvasharó!

Beleírt szavak

- „... mi kikértük az emberek véleményét, BÁR NEM ÉRDEKELT MINKET”
- „... és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. A KÓRHÁZI HULLÁK SZÁMA IS EMELKEDIK.”
- „A korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. MI IS HASZNÁLJUK.”
- „Azt kívánom, hogy MINÉL TÖBBEN TALÁLJANAK VISSZA A KARÁCSONY POGÁNY ÉRTELMEZÉSÉHEZ, hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk.”

 

A Mediaworks regionális lapcsaládjának adott, szombaton megjelent interjújában a kormányfő azt fejtegette: Magyarország stabil sziget a forrongó nyugati világban, az a célunk, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot". A kormányfő ismét hosszan beszélt a menekültügyről, kiemelve, hogy semmi sem maradhat úgy migránsügyben, ahogy eddig volt, Brüsszelnek változtatnia kell. Azokat, akik illegálisan jöttek be Európába, vissza kell szállítani, a határokat meg kell védeni, a beáramlást meg kell szüntetni. Mint mondta, egy éve senki sem hitte volna, hogy az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból és Amerikában a "Clinton-klán, a hagyományos amerikai baloldali értelmiség pártja" kiesik a hatalomból. A világ két mintademokráciájában valójában lázadás megy végbe, ami folytatódni fog, 2017 sok európai demokráciában a lázadás éve lesz. Ennek oka, hogy lassan vége lesz az amerikai álom alapgondolatának, annak, hogy mindenki képes a saját erejéből jobbá tenni az életét. Vége az európai álomnak is, Nyugat-Európában korábban arról kellett dönteni, hogy a többletpénzeket miként osszák szét jóléti intézkedésekre, ma már a megszorítás életérzése a természetes.

 

 

Kövér: moslékot főz az Unió

A politikában zajló folyamatoktól függetlenül is úgy érzem, sajnálatos módon az egész világ megkergült. Nem hagyja az embereket kicsit lelassulni, készülődni, önmagukba szállni, hogy lelkileg is készen tudjanak állni az ünnepre – fogalmazott a Magyar Időknek adott ünnepi interjújában Kövér László. Az Európai Unió és a tagországok viszonyáról azt mondta: az emberek kifejezték a fennálló renddel szembeni elégedetlenségüket Angliában, Olaszországban, de még Ausztriában is, ha a szabadságpárti eredményt nézzük. "A 3,4 millió magyar választónak, aki nem akarja megenni azt a moslékot, amit az Unióban főztek, ezekbe a világos üzenetekbe kell kapaszkodnia. Ám azt is látni kell, hogy a nemzeti önrendelkezés jogának visszaszerzésére irányuló törekvéseknek nem lehet az a célja, hogy az EU essen szét, kezdjük az egészet elölről, és mindenki boldoguljon egyedül, hanem hogy újra nyílt, őszinte és értelmes módon, az optimális kompromisszumokra törekedve lehessen ütköztetni a szuverén nemzeti közösségek érdekeit. Nem világos még, hogyan dől el a küzdelem, de egy biztos: ami eddig volt, az a továbbiakban nem tartható fenn."

mti.hu/ nepszava.hu