Mégis igaz a hír: vagyonkezelő alapítványhoz kerül a Miskolci Egyetem

2020.03.21 18:19

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár 2020. március 20-án Miskolcra látogatott, hogy egyeztessen a Miskolci Egyetem vezetőivel az intézmény jövőjéről – írta a portfolio.hu, és ezt a hírt nem biztos, hogy sokan felfedezték a rengeteg koronavírusos infó között. Pedig rettentően fontos kérdésről van szó…

A Dudujka-völgyében elterülő felsőoktatási intézménynél megváltozhat valami...
 
 
Már hónapok óta titokban folynak azok az előkészítési folyamatok, melyeknek az a célja, hogy magánegyetemmé váljon a miskolci intézmény. A sokak által pletykának titulált hírről tegnap kiderült, hogy igaz.
 
A kormány döntött arról, hogy a Miskolci Egyetem versenyképesebb struktúrában fog tovább működni. 
 
A miniszter és a helyettes államtitkár személyesen tájékoztatta a rektort, a rektorhelyetteseket, a kancellárt, a kancellár-helyettest, a dékánokat az egyetem előtt álló feladatokról, a modellváltásból fakadó előnyökről, lehetőségekről.
 
2020. július 1-jével a Miskolci Egyetem fenntartója egy állam által létrehozott vagyonkezelői alapítvány lesz, amellyel kapcsolatban Palkovics László kiemelte, az átalakítás a Miskolci Egyetem versenyképességének növelését szolgálja, csakúgy, mint a budapesti Corvinus Egyetem esetében.
 
A megbeszélésen szó esett arról is, hogy az egyetem versenyképességének növelése és fenntartható fejlődése érdekében melyek a legszükségesebb teendők – fejezi be a tudósítását a portfolio.hu.
 
 
forrás: portfolio.hu