Mégis megvan a quaestor-károsultak pénze?

2016.02.18 11:52

A Quaestor cégcsoporthoz rengeteg egyéb befektetés is tartozik, így nem biztos, hogy minden elúszott - írja az Index.

Pánik Pécsett is a Quaestor miatt: sorbanállás a Rákóczi úton, felügyeleti biztost rendeltek ki, nyomozás jöhet

Elmaradt a Quaestor-csoport vagyonfelmérése, így nem biztos, hogy elveszett a Quaestor kisbefektetőinek pénze - nyilatkozta a Népszabadságnak Papp Gábor, Tarsoly Csaba Quaestor-vezér ügyvédje. Papp azt mondta, nem látott olyan szakértői véleményt, amelyből kiderült volna például, hogy mennyit ér a meg nem valósult Duna City projekt, ami a Quaestor legértékesebb befektetése lett volna, ráadásul azon a helyen épült volna, amit a PWC tanácsadó cég tanulmánya a 2024-es esetleges budapesti olimpia helyszínének ajánlott.

Ahogy arról már korábban az Index írt, Tarsoly Csaba azért is kérte korábban, hogy előzetes letartóztatás helyett házi őrizetben lehessen, hogy el tudja intézni a projekt banki ügyeit, nehogy elvigyék az ahhoz tartozó ingatlanokat a hitelezők. Tarsoly a Duna Citytől pár éven belül 1-1,2 milliárd forint profitot remélt, a beruházás eladásából pedig fedezni lehetett volna a Quaestor pénzügyi hiányait.

Erre utalt a Népszabadságnak Papp Gábor is, amikor azt mondta, szerinte nem igaz Ibolya Tibor fővárosi főügyész azon kijelentése, hogy a brókercég ellopta vagy veszteséges üzletekbe fektette és elvesztette volna a kisbefektetők pénzét.

penzcentrum.hu