Megkapta a koronavírus elleni oltást Áder János, a köztársasági elnöknek kínai vakcina jutott

2021.02.26 18:20

Kínai vakcinát kapott Áder János. A köztársasági elnök mielőtt beoltatta magát, kikérte Szlávik János és saját háziorvosa véleményét is. Mindketten azt javasolták, ne várjon a nyugati vakcinára, minél hamarabb oltassa be magát.

 
 
Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Áder János. A köztársasági elnök elmondta: néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és háziorvosának is feltette a kérdést, ha várnia kellene a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára “szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután” megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak.
 
Áder János hangsúlyozta, hogy aki lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, az tegye meg.
 
A köztársasági elnököt a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelőjében oltották be.
 
„Bízzunk orvosainkban”
 
Bízzunk az orvosainkban, bízzunk az egészségügyi ellátórendszerünkben” – hangsúlyozta az államfő, hozzátéve: reméli, “hogy akkor a járványt is hamarosan magunk mögött tudhatjuk”.
 
mti.hu