Megkérdezték az operatív törzset, változik-e az idősek vásárlási idősávja (+videó)

2020.05.19 11:54

Míg a március 20-i zárónapon 281 ezer regisztrált munkanélkülit tartott nyilván a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, addig az áprilisi zárónapon, vagyis április 20-án már körülbelül 330 ezerre nőtt ez a szám – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Vagyis egy hónap alatt durván 50 ezerrel nőtt a kormányablakoknál jelentkezett és regisztrált álláskeresők száma.

Így sikerült több mint 100 ezer munkahelyet megmenteni - Hír TV

 

Bodó Sándor  bejelentette, indulni fog a napokon belül egy munkahelybővítő kormányzati program is, a keretösszeg 70 ezer új munkahely létrejöttét segítheti, mondta Bodó.
 
A hazai aktuális járványügyi adatok ismertetését követően Müller Cecília elmondta, hogy több egészségügyi intézményben is tumultus alakult ki az utóbbi napokban, ezért ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az egészségügyi nyitás második szakaszában továbbra is érvényes az a szigorú szabály, hogy kizárólag előzetes telefonos bejelentkezés alapján lehet egészségügyi szogáltatást igénybe venni.
 
Sem a szúnyogok, sem a kullancsok nem terjesztik a koronavírus-járványt – jelentette ki Müller Cecília. Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a hazánkban elterjedt dalos szúnyog terjesztheti a Nyugat-nílusi láz kialakulásáért felelős vírust.
 
Újságírósi kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta, a 6 év alattiak számára nem indokolt a maszk viselése. 
 
Arra az újságírói kérdésre, hogy változik-e az idősek vásárlási idősávja, Kiss Róbert rendőr ezredes gyakorlatilag nem válaszolt, csupán megismételte azt az intézkedés bevezetése óta ismert indoklást, hogy miért volt szükség a 65 év felettiek számára külön idősávot kijelölni a vásárlásra. Mindebből arra lehet következtetni, az operatív törzs egyelőre nem döntött az idősáv módosításáról-eltörléséről.
 
 

 


startlap.hu