Megkezdődik Miskolcon a II. János Pál pápa tér felújítása

2019.10.24 18:13

Lépcsőzetes lejárat a Szinva felé, új kandeláberek és utcabútorok, több zöld felület és egyedi fák, burkolatba süllyesztett szökőkút – többek között ez várja majd a II. János Pál pápa tér felújítása után az arra járókat.

 
A II. János Pál pápa tér lépcsőzetes süllyesztést kap a Szinva-patak medre felé, mellyel a zöldterület közvetlen kapcsolatba kerül a vízfelülettel. A téren újonnan kialakított sétányok mentén kandeláberek, utcabútorok, színes évelőágyások és egyedi fák kapnak helyet, ezen felül kialakítanak egy látványos vízképpel működő, burkolatba süllyesztett nagyobb méretű szökőkutat is.
 
 
A II. János Pál pápa tér átépítése és a Szinva-patak mederrendezése kapcsán az ott lévő közúti híd járdáját is szélesítik majd, de a munkavégzés idején zavartalan marad a közúti forgalom. A híd szerkezetébe beépül a jelenleg meder felett átvezetett közművezeték.
 
 
A munkával várhatóan 2020 őszére végez a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, a DHJ Építő Kft.
 
A felújítás a Diósgyőri városközpont integrált rehabilitációja TOP-projekt keretében valósul meg. A kivitelezés összköltsége megközelíti a 300 millió forintot.
 
minap.hu