Megkezdődött a tanév a Szépkorúak Akadémiáján is

2015.09.12 08:18

Tanévet kezdtek a szépkorúak is. Hetedszer indította el a Miskolci Egyetem és a MINŐIES Alapítvány kétféléves felnőttképzését. Idén 170-en jelentkeztek.

Az előadássorozatra az 50 évesnél idősebbek, minimum érettségivel jelentkezhettek. A beiratkozott hallgatók két féléven át ismerkedhetnek az universitas valamennyi karának tudományterületével és a legérdekesebb kutatások eredményeivel. Putnoki Judit elmondta, nagyon színesnek találta a palettát, a meghirdetett témákat.

– Úgy gondoltam tehát, hogy az ismeretek felfrissítésnek kitűnő az akadémia. Talán egy kicsit a tájékozottságomat is bővíthetem itt, az egyetemi oktatók mindig első kézből, a legmagasabb szintű információval rendelkeznek. Ezért is jöttem ide – mondta.

Hetedik alkalommal nyitották meg a Szépkorúak Akadémiáját. A Miskolci Egyetem és a MINŐIES alapítvány képzéseire ismét szép számmal jelentkeztek nyugdíjasok, hogy tudásukat felfrissítsék. Hajdúné Molnár Katalin programfelelős elmondta, a mostani 170 hallgatóval közel 800 olyan ember lesz szerte az országban, elsősorban Miskolcon és környékén, akik a Miskolci Egyetem szakértőinek mondhatják magukat.

A város a szociális gondoskodás mellett különböző kiemelt programokkal is figyel az itt élő idősekre. Kiss Gábor alpolgármester kiemelte, a szociális gondoskodás mellett egyre fontosabb, hogy az aktív időskorban megfelelő lehetőséget kapjanak az idős miskolciak is. Erre véleménye szerint az akadémia egy nagyon jó kezdeményezés.

Az évnyitó után Patkó Gyula egyetemi tanár meg is tartotta az első előadást az európai és a magyar egyetemi oktatás történetéről. A Szépkorúak Akadémiáján a tanév májusban fejeződik majd be.

minap.hu