Megköszönték a rendőröknek a közúti ellenőrzést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében!

2020.07.30 14:36

Ketten biztosan örültek annak, hogy a rendőrök közúti ellenőrzést tartottak az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán.

 
Átfogó közúti ellenőrzést hajtottak végre 2020. július 28-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai az M3-as autópálya megyei szakaszán. Az ellenőrzéssorozat közben a rendőrök két kerékcsérénél is segítséget nyújtottak a bajba jutott autósoknak, akik megköszönték a hatósági közreműködést.
 
Az Autópálya Alosztály munkatársai a balesetek megelőzése és a közlekedési szabályokat megszegő gépjárművezetők kiszűrése érdekében tartottak közúti ellenőrzést az M3-as autópályán. A járőrök a nap folyamán 40 ellenőrzés során szabtak ki szankciót az érintett sofőrökkel szemben.
 
Az ellenőrzéssorozat eredményeként a rendőrök többek között a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt hat esetben indítottak közigazgatási hatósági eljárást. Kilenc, nehéz tehergépjármű sofőrjével szemben az előzési tilalom megszegése miatt helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, továbbá hat esetben a követési távolság be nem tartása miatt. Négy autós a kézben tartott mobiltelefon használata miatt kapott bírságot, továbbá hatan a lejárt műszaki érvényesség, illetve egy férfi az olvashatatlan hatósági jelzés miatt.
 
A rendőrök két alkalommal nyújtottak segítséget műszaki hiba miatt bajba jutott autósnak. Az egyenruhások a defektes kerékabroncsok cseréjénél működtek közre.
 
 
A nyári időszak hátralévő időszakában is számíthatnak az autósok a közlekedésbiztonságát elősegítő hatósági ellenőrzésekre az M3-as autópályán. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy az utak biztonságáért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.
 
boon.hu