Meglepte a fideszeseket Sargentini az Európai Tanács épületében

2018.11.12 15:18

A holland EP-képviselő megjelent a Tanács hétfői ülésén, amelynek napirendjén a Magyarország elleni eljárás is szerepel, pedig nem kellett volna ott lennie.

Meglepte a fideszeseket Sargentini az Európai Tanács épületében
 
A magyar kormánypárti politikusok legnagyobb megütközésére Judith Sargentini is megjelent hétfőn az Európai Tanács épületében – írja az ATV. A képviselő a Twitteren is közzétett egy bejegyzést a brüsszeli Justus Lipsius épület átriumából, amelyben azt írja:
 
Jó hétfő reggelt! Itt vagyok a Tanácsban a magyar ügyről folytatott beszélgetésen.
 
 
Az ATV szerint Sargentini megjelenése azért kelthetett itthon a kormányoldalon megütközést, mert az Európai Parlament és ezzel együtt a holland európai parlamenti képviselő – aki a néhány hónapja elfogadott, Magyarországról szóló jelentése miatt az Orbán-kormány egyik legjelentősebb politikai ellenfelévé vált – szerepe lezárult az ügyben, így nem kellett volna ott lennie hétfőn a Tanácsban, amely a tagállamokat tömörítő testület.
 
Mivel azonban az ügy nagy politikai visszhangot keltett, Sargentini Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével együtt azt kérte, hogy az EP valamilyen formában részt vehessen a tanácsi eljárási szakaszban is. Ezt azonban a Tanács jogi szakszolgálata elutasította, ezért is keltett meglepetést a képviselő megjelenése.
 
hvg.hu / atv.hu