Megnyugodhatnak az MKB magánnyugdíjpénztárának tagjai

2015.04.29 09:09

Jól hajráztak az MKB Magánnyugdíjpénztár tagjai, április 28-ára az intézmény honlapja szerint meglett a 70 százalékos tagdíjfizetési arány - írta a Világgazdaság.

Az MKB havonta ezer forintos tagdíjat kért a tagoktól, és korábban azt javasolta, havonta fizessen mindenki, nem tudni ugyanis, hogy októberben, amikor a jegybank először vizsgálja majd az arányokat, el fogja-e fogadni, ha a tagok előre kifizetnek több havi, vagy egy egész éves tagdíjat - közölte a VG.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonban április 24-ei dátummal kiadott egy állásfoglalást a tagdíjfizetéssel kapcsolatos kérdésekről. Ebből kiderül, ha valaki előre befizette a következő hónapok tagdíját, azt a jegybank el fogja fogadni.

Azt viszont nem fogadja el, ha utólag fizeti be valaki a korábbi hónapokra a tagdíjat. Ha tehát egy pénztárnak nincs meg például április végére a 70 százalékos tagdíjfizetési aránya, az nem segít rajta, ha a tagok májusban utólag fizetik be a negyedik havi díjat.

A négy magánnyugdíjpénztár közül kettő, a Horizont és a Budapest már februárban elérte a végelszámolás elkerüléséhez szükséges limitet - tette hozzá a lap.

mti.hu

 

 

—————

Vissza