Megoldásra várva: Király utcai panaszok

2015.07.11 07:35

Tele van az épület poloskával, ráadásul olyan a lépcsőház, mint egy hajléktalanszálló.

Erről panaszkodott az Észak- Magyarorszának az egyik olvasó, aki Miskolcon, a Király utca 5. szám alatt lakik. Arról is beszámolt, hogy napok óta ágymatracokat dobálnak ki egyes lakók, amiket persze a szemétszállító nem visz el, mert nincs lomtalanítási időszak. A matracok viszont tele vannak ágyi poloskával, éppúgy, ahogy egyes lakóknál a lakás is, de nincs pénzük az irtásra. Elmondása szerint mivel a lépcsőház nem zárható, ezért lassan úgy érzi magát, mint egy hajléktalanszállón, ugyanis illetéktelenek is bejárnak, a folyosón töltik az éjszakát és ott is végzik el a dolgukat.

A panaszos már a MIK-nek is bejelentette, mert a Király utca 5. szám alatt önkormányzati bérlemények vannak, de semmilyen érdemi választ nem kapott. Arra a felvetésére, hogy jó lenne zárni a lépcsőházat, elmondása szerint a MIK-től azt a választ kapta, minek, úgyis tönkreteszik. „16 ezer forint bérleti díjat fizetünk havonta, ezért elvárnám, hogy rendben legyen az épület, a lakókörnyezetem, mert ez így fertőző is, ráadásul élhetetlen” – fogalmazott. Hozzátette: „A MIK-nél minden panaszom süket fülekre talál, miközben a belváros közepén ilyen környezetben vagyunk kénytelenek élni”.

Az Észak-Magyarország az önkormányzatnál érdeklődött, a rendészet emberei még péntek délután kimentek a helyszínre, próbálták kideríteni, ki rakhatta ki a használt matracokat. Mivel nem találtak senkit, így a következő napokban is többször visszatérnek – kaptuk a tájékoztatást. A többi panasszal kapcsolatban a MIK azt ígérte, kivizsgálják az esetet és jövő hét elején beszámolnak róla.

eszak.hu