Megölte 80 éves édesanyját – előzetesben marad

2018.03.26 14:49

A Miskolci Törvényszék a bíróság elsőfokú ítéletéig fenntartotta az előzetes letartóztatását annak a vádlottnak, aki tavaly nyáron olyan brutálisan bántalmazta nyolcvanéves édesanyját, hogy az idős sértett nem sokkal később az életét vesztette.

 
A vádirat szerint a sajószögedi vádlott férfi egy háztartásban élt édesanyjával, a sértettel. Köztük évek óta haragos viszony volt, a vádlott többször bántalmazta a sértettet. 2017. július 3-án a vádlott fojtogatta az édesanyját, mely miatt megelőző távoltartást rendelt el vele szemben a hatóság. Másnap a vádlott ittasan ment az anyjával közösen használt lakásba, előbb szidalmazta a sértettet, majd egy seprőnyéllel tíz-tizenöt alkalommal megütötte. Miután a seprőnyél eltörött, a vádlott egy tizenhét centiméteres pengéjű késsel nyakon szúrta a sértettet.
 
A vádlott bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt áll bíróság elé. A bűncselekmény tíz évtől húsz évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság döntése szerint a vádlott bűnösségének megállapítása esetén kiszabható súlyos büntetés miatt fennáll a vádlott szökésének veszélye, mely indokolttá teszi a vádlott szabadságának korlátozását, az előzetes letartóztatás további fenntartását.
 
A bíróság végzése nem jogerős, azzal szemben a vádlott fellebbezett.
 
minap.hu